Segítség

DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna

Kód: A2010

Egy gyorsan, könnyen összerakható antenna, amelynek vételi eredményei meglepetéssel fog szolgálni a jó minőségű vételt illetően. A DIPOL SMART CITY egy irányított TV antenna, amelyet digitális földfelszíni televízió DVB-T2 vételére terveztek az UHF sávban. Különlegessége és újdonsága abban rejlik, hogy egy beépített bypass erősítővel rendelkezik, mérete változtatható, ami lehetővé teszi a nagyon sokoldalú alkalmazási lehetőséget még a rosszabb vételű városi környezetekben is a MinDigTV vételére.
Bruttó ár: 8.955 Ft

Nettó ár: 7.050 Ft
Egységár: 8.955 Ft

Kártyás fizetés
3 év garancia
DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna
SMART CITY tv antenna
 
DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna
Nézet rövidített változatban
 
DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna
A csomagolás nézete
 
A DIPOL SMART CITY A2010 egy irányított TV antenna, amelyet digitális földfelszíni televízió DVB-T2 vételére terveztek UHF sávban. Az antenna alumíniumból készült, acél szerkezeti elemek horganyzottak, így a fokozott időjárásnak ellenállnak. A fekete ABS elemek biztosítják a szerkezeti stabilitást és a magas szintű esztétikát. Az antenna megerősített tartója (főprofilja) magas fokú mechanikai ellenállást (szél, madarak, stb.) garantál.
 
Ami újdonság az antennánál az, hogy antenna fő tartórúdja két részre van osztva, amely lehetővé teszi annak lerövidítését bizonyos telepítési esetekben, pl. amikor a vételi területen jó a jelszint és ilyenkor a kisebb méret is elegendő, ezáltal az antenna erkélyre vagy ablakba szerelve is jó eredményt produkál. Amennyiben ez nem elegendő, akkor ott van a hosszabbítási lehetőség és nem kell másik antennát venni, hanem egyszerűen a készletből előkapjuk a kiegészítő részt és két csavarral a tartóhoz rögzítjük. ... az eredménye azonnal látható a TV képernyőjén! A CITY antenna a rövidített változatban (kompakt) az egyik legkisebb méretű irányított antenna a piacon, amely jó vételi paraméterekkel rendelkezik.
 
Főbb jellemzők:
 
 • DVB-T2 földfelszíni TV jelek vételére tervezve az UHF sávban,
 • Csatorna 21-48 (470-694 MHz),
 • Passzív vagy aktív üzemmódok,
 • Irányított karakterisztika,
 • 2 rögzítési változat: "full" és "compact",
 • Alumíniumból és ABS-ből készült,
 • Megerősített főtartó rúd,
 • Zárt doboz F-típusú csatlakozóval,
 • Szerszám nélküli összeszerelés 3 perc alatt,
 • Beépített LTE 700 szűrő.
 
Az antenna felszerelése végtelenül egyszerű és gyors és nincs szükség további szerszámokra. A videó telepítési útmutatója ide klikkelve érhető el.
 
Az antenna zárt dobozzal van ellátva, F típusú csatlakozóval. A doboz tartalmaz egy bypass antennaerősítőt, amely lehetővé teszi, hogy az antenna két üzemmódban működjön:
 
 • passzív – alapértelmezett üzemmód. Az antenna maximális nyeresége ekkor 10 dBi ("full").
 • aktív – 12 VDC-vel aktiválva tápellátás szükséges (nem tartozék). Ez lehetővé teszi a jel megerősítését kb. 20 dB-el.
 
A diagram az antenna nyereségét mutatja a frekvencia függvényében. A fekete ("P" betű) az antenna passzív, míg a narancssárga ("A") az aktív erősítést jelzi. A DIPOL SMART antennák telepítőjének nem kell aggódnia amiatt, hogy az antennák különböző verzióit tesztelje annak erősítősre történő cserélésével, vagy fordítva. Telepítéskor és jelmérések során elegendő a 12 V-os mérőműszer bekapcsolása, hogy mindkét antenna üzemmódban ellenőrizhessük a jelparamétereket és kiválaszthassuk a legmegfelelőbbet. Aktív üzemmódban történő folyamatos működéshez használja a 12 VDC 100 mA-es tápegységet
.
 
Kompakt méretek a nagyobb szerelési lehetőségeken túlmenően biztosítják, hogy a hosszú távú működés során ne legyen probléma (nagyobb szélállóság stb.). A kompakt csomagolásnak köszönhetően a SMART sorozatú antennák könnyen szállíthatók.
 
A VÉTELI PARAMÉTEREK HELYI VIZSGÁLATOKKAL MEGERŐSÍTVE
 
A DIPOL SMART CITY antennát számos helyszíni tesztnek vetették alá (10-100 km-re egy 100 kW-os adótól), mielőtt forgalomba hozták volna. A tesztek kiterjedtek különböző épületsűrűségű helyeken végzett mérésekre, valamint összehasonlító tesztekre más, a piacon kapható DVB-T2 antennákkal. Nagyobb probléma nélkül lehetett DVB-T jeleket fogadni az adótól 50 km távolságra (100 kW, alacsony UHF sáv, terepprofil akadálymentesen az útvonalon), az antenna passzív üzemmódjában jelerősséggel. 3 csatornán átlagosan 57 dBμV, a MER értéke pedig 33 dB. Ezeket az értékeket elegendőnek kell tekinteni egyéni és SMATV rendszerek építéséhez.
     
GYORS TELEPÍTÉS SZERSZÁMOK NÉLKÜL
Az antenna felszerelése kevesebb, mint 3 perc, és nincs szükség szerszámokra. Az átgondolt kialakítás megkönnyíti a telepítést. Az antenna reflektora és a hurokdipólusú antennadoboz gyors, de biztonságos pattintással felszerelhető. A bilincshez 2 db szárnyas anya tartozik. Meghúzásukhoz nincs szükség csavarkulcsra.
   
KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ ANYAGOK
A gyártáshoz felhasznált anyagok biztosítják az antenna hosszú és problémamentes működését különféle időjárási körülmények között. Az antenna egyes részei alumíniumból, acél szerkezeti elemek horganyzottak, a fekete műanyag elemek kiváló minőségű ABS-ből készülnek. A megerősített főtartó rúd fokozott ellenállást biztosít a széllel és a madarakkal szemben. Az alkalmazott ABS-t úgy módosították, hogy az -30...+80oC-on is tartós maradjon. Az ABS reflektor tartó szilárdságának teszteléséhez a felső tartó végét 25 kg-al terhelték meg. Az antenna nem deformálódott maradandóan, a tartó nem repedt és nem tört el. Az antenna továbbra is használható volt.
   
AKÁR 40 KM-RE IS VÉTEL AZ ADÓÁLLOMÁSTÓL
Az antenna nagy nyeresége passzív módban és az antennadobozba épített jelerősítő bekapcsolási lehetősége miatt az antenna akár 40 km-re is képes fogadni a jelet az adótól. Ezt a helyszíni tesztek bebizonyították. Ne feledje azonban, hogy ez számos tényezőtől függ, például az átvitt jel erősségétől, a helyi terepviszonyoktól, helyi interferencia stb.
   
2 MŰKÖDÉSI MÓD: PASSZÍV ÉS AKTÍV
Az antenna bypass-ja lehetővé teszi, hogy két üzemmódban működjön: passzív és aktív. Ez teszi az antennát univerzálissá, és a telepítőnek nem kell különböző konfigurációkat tesztelnie az antennaerősítő antennadobozba való be- és kiszerelésével. Az aktív módba való váltáshoz egyszerűen csatlakoztassa a 12 VDC 100 mA-es tápegységet egy tápelválasztóval a TV-készülékhez. Passzív módban az antenna kiegészítő tápegység nélkül működik.
   
Beépített LTE-szűrő 700
Az antenna az UHF sávban sugárzott jelek vételére szolgál a 21-48 csatornákon (470-694 MHz frekvencia). Felkészítve az ún. második digitális frekvenciafelosztásra, amely a 700 MHz feletti sáv használatát feltételezi mobilszolgáltatásokra és adatátvitelre. A beépített szűrő biztosítja, hogy a 700 MHz feletti sávban ne kerüljenek a nem kívánt jelek a rendszerbe.
   
2 "TELJES" ÉS "KOMPAKT SZERELÉSI VÁLTOZATOK"
Az antenna főtartó rúdja két részre van osztva, ami lehetővé teszi annak lerövidítését bizonyos telepítési körülmények esetén, pl. ha a vételi területen jó a jelszint és az antenna erkélyre vagy ablakba van szerelve. A kompakt változatban található CITY antenna az egyik legkisebb irányított antenna a piacon, amely jó vételi teljesítményt nyújt.
   
KOMPAKT CSOMAGOLÁS
A DIPOL SMART HORIZON antenna csomagolásának méretei: 58 x 22 x 8 cm. Ez az egyik legkompaktabb csomagolás az ilyen típusú antennák között a piacon. Ez a látszólag kevésbé jelentős tény minden szerelőnek örömet okoz, akinek nehézséget okoz a nagy antennák, adott esetben nagy mennyiségben történő szállítása vagy egyéb más szerelési tartozékokkal egyetemben.
 
Antenna típusa TV DVB-T/T2
megnevezés SMART CITY
Gyártó DIPOL
RTV antenna típusa Irányított
Általános információ
Elemek száma db. 17
Méretek mm 1040x405x355
Súly kg 1.1
Csomagolás fajtája Kartondoboz
méretek mm 580x220x80
Technikai paraméterek
Impedancia Ω 75
Nyereség (passzív mód) dBi 5 – 10
Nyereség + erősítés (aktív módban) dB 22.5 – 27
Szimmetrizátor Igen (75 ohm)
Működési sáv UHF
Frekvencia tartomány MHz 470 – 694
Csatornák 21 – 48
Előre/hátra viszony dB 15 – 20
Sugárzási szélesség fok H 42/V 46
Döntési szög beállítása fok 0 – 45
Polarizáció H/V
Erősítő
Beépített erősítő Igen
Erősítő bypass Igen
Erősítő sávszélessége UHF
Erősítő erősítés dB 20
bemeneti impedancia Ω 75
Max. árbóc/cső átmérő mm 60
Tápegység feszültség V 12
áram mA 75

SMART CITY antenna kezelési utasítására és az összeállításhoz kattintson ide

Kiegészítők
Tápegység erősítős antennához ZS-12V/100mA tápfeladóval

Tápegység erősítős antennához ZS-12V/100mA tápfe...

Ára: 1 350 Ft

Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők számára, tápfeladóval, F+IEC)

Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők szám...

Ára: 1 290 Ft

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Ára: 305 Ft

TV antenna tápegység SDC5 tápleválasztóval

TV antenna tápegység SDC5 tápleválasztóval

Ára: 4 250 Ft

Tápfeladó tápfeszültség leválasztóval 12V/100mA előerősítőkhöz

Tápfeladó tápfeszültség leválasztóval 12V/100mA ...

Ára: 3 950 Ft

F-csatlakozó: 7,2 mm-es csavaros menettel [1 db]

F-csatlakozó: 7,2 mm-es csavaros menettel [1 db]

Ára: 100 Ft

Univerzális antennatartó USBC-38/300-Z (falra/korlátra)

Univerzális antennatartó USBC-38/300-Z (falra/korlát...

Ára: 3 355 Ft

Tartó balkonra lemez előkével UBC-38/300-Z galvanizált

Tartó balkonra lemez előkével UBC-38/300-Z galvaniz...

Ára: 4 265 Ft

DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna

DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna

Ára: 16 475 Ft

CIB
© 2005 - 2024 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.