Segítség

DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna

Kód: A2230

Újdonság! Ez nem egy akármilyen antenna. Pár perc alatt telepítésre kész antenna! Az eredménye pedig lenyűgöző! Precíziósan lett tervezve és kialakítva a DIPOL SMART HORIZON, amely egy irányított TV antenna és a digitális földfelszíni televízió DVB-T2 vételére terveztek az UHF sávban. Különlegessége és újdonsága abban rejlik, hogy egy beépített bypass speciális erősítővel rendelkezik, ami lehetővé teszi a nagyon sokoldalú alkalmazási lehetőséget még a rosszabb vételű, az adóállomásoktól távolabb lévő vételi helyeken is a MinDigTV vételét.
Bruttó ár: 16.475 Ft

Nettó ár: 12.970 Ft
Egységár: 16.475 Ft

Kártyás fizetés
3 év garancia
DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna
SMART HORIZON tv antenna
 
DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna
Nézet oldalról
 
DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna
Nézet nyitott fedéllel
 
DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antenna
A csomagolás nézete
 
A DIPOL SMART HORIZON A2230 egy irányított TV antenna, amelyet digitális földfelszíni televízió DVB-T2 vételére terveztek UHF sávban. Az antenna alumíniumból készült, acél szerkezeti elemek horganyzottak, így fokozottan ellenáll az időjárási viszonyoknak. Fekete ABS műanyag elemek stabilitást és esztétikát az antennának. Az antenna megerősített tartórúdja garantálja a magas mechanikai ellenállást (szélnek, madaraknak). Az antenna passzív módban viszonylag nagy nyereségének köszönhetően SMATV, közösségi rendszerekben és az adótól nagyobb távolságra is használható, ugyanakkor egyéni rendszerekben is használható. A legkorszerűbb mechanikai és az elektronikai megoldások lettek a kivitelezése során felhasználva, hogy biztosítsa a megfelelő vételkészséget, még az adótól távolabb lévő vételi helyeken is.
 
Főbb jellemzők:
 
  • DVB-T2 földfelszíni televíziós jelek vételére tervezték az UHF sávban,
  • 21-48 (470-694 MHz) csatornák,
  • passzív vagy aktív működés,
  • irányított karakterisztika,
  • alumíniumból és ABS-ből készült,
  • megerősített főtartó rúd,
  • hermetikus doboz F-típusú csatlakozóval,
  • szerszám nélküli összeszerelés 90 másodperc alatt,
  • beépített LTE 700 szűrő,
  • alkalmazás egyéni és SMATV rendszerekben.
 
Az antenna felszerelése végtelenül egyszerű és gyors, és nincs szükség további szerszámokra. A videó telepítési útmutatója elérhető ide kattintva.
 
Az antenna zárt dobozzal van ellátva, F típusú csatlakozóval. A doboz tartalmaz egy bypass antennaerősítőt, amely lehetővé teszi, hogy az antenna két üzemmódban működjön:
 
  • passzív – alapértelmezett üzemmód. Az antenna maximális nyeresége akkor 14 dBi.
  • aktív – 12 VDC-vel aktiválva tápegység szükséges (nem tartozék). Ez az üzemmód a jel további mintegy 20 dB-lel történő erősítését teszi lehetővé.
 
A fentiek miatt a DIPOL SMART HORIZON antenna rendkívül sokoldalú. Megvásárlásakor a telepítő vagy a felhasználó biztos lehet benne, hogy minden esetben működni fog – az erős jelektől az adó közelében, a gyenge jelekkel nagyobb távolságokban is, vagy visszavert jel vétele esetén sűrű beépített területeken.
A diagram az antenna nyereségét mutatja a frekvencia függvényében. A fekete ("P" betű) az antenna passzív, míg a narancssárga ("A") az aktív erősítést jelzi. A DIPOL SMART antennák telepítőjének nem kell aggódnia amiatt, hogy az antennák különböző verzióit tesztelje annak erősítősre történő cserélésével, vagy fordítva. Telepítéskor és jelmérések során elegendő a 12 V-os mérőműszer bekapcsolása, hogy mindkét antenna üzemmódban ellenőrizhessük a jelparamétereket és kiválaszthassuk a legmegfelelőbbet. Aktív üzemmódban történő folyamatos működéshez használja a 12 VDC 100 mA-es tápegységet
.
Kompakt méretek a nagyobb szerelési lehetőségeken túlmenően biztosítják, hogy a hosszú távú működés során ne legyen probléma (nagyobb szélállóság stb.). A kompakt csomagolásnak köszönhetően a SMART sorozatú antennák könnyen szállíthatók.
 
KIMENETI PARAMÉTEREK HELYI TESZTEKKEL MEGERŐSÍTVE
 
A DIPOL SMART HORIZON antennát számos helyszíni tesztnek vetették alá (10-100 km-re egy 100 kW-os adótól), mielőtt forgalomba hozták volna. A tesztek kiterjedtek különböző épületsűrűségű helyeken végzett mérésekre, valamint összehasonlító tesztekre más, a piacon kapható DVB-T2 antennákkal. A tesztek azt mutatták, hogy az antenna élen jár a vételi képességek terén. A vétel az adótól 94 km-es távolságban (100 kW, alacsony UHF sávtartományban, terepprofil domborzati akadályok nélküli útvonalon),) nagyobb probléma nélkül sikerült, passzív antenna üzemmódban a jelerősség átlagosan 50 dBμV volt 3 csatornára, míg a MER értéke átlagosan 30 dB. Ezeket az értékeket elegendőnek kell tekinteni 1 vevő általi vételhez. Amennyiben nagyobb telepítést akart megvalósítani, akkor az aktív módot kellett használnia, amely 15-20 dB-lel növeli meg a jelerősséget, és 2-3 dB-lel a MER értéket.
     
GYORS TELEPÍTÉS SZERSZÁMOK NÉLKÜL
Az antenna összeszerelése kevesebb, mint 1,5 perc, és nincs szükség szerszámra. Az átgondolt kialakítás megkönnyíti a telepítést. Az antenna reflektora, a direktor tartója és a hurokdipól antennadoboza gyorsan, biztonságosan pattintással felszerelhető. A bilincshez 2 db szárnyas anya tartozik. Meghúzásukhoz nincs szükség csavarkulcsra.
   
KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ ANYAGOK
A gyártáshoz felhasznált anyagok biztosítják az antenna hosszú és problémamentes működését különféle időjárási körülmények között. Az antenna egyes részei alumíniumból, acél szerkezeti elemek horganyzottak, a fekete műanyag elemek kiváló minőségű ABS-ből készülnek. A megerősített főtartó rúd fokozott ellenállást biztosít a széllel és a madarakkal szemben. Az alkalmazott ABS-t úgy módosították, hogy az -30...+80oC-on is tartós maradjon. Az ABS reflektor tartó szilárdságának teszteléséhez a felső tartó végét 25 kg-al terhelték meg. Az antenna nem deformálódott maradandóan, a tartó nem repedt és nem tört el. Az antenna továbbra is használható volt.
   
AKÁR 80 KM-RE IS JÓ VÉTEL AZ ADÓTÓL
Az antenna nagy erősítése passzív módban és az antennadobozba épített jelerősítő bekapcsolási lehetősége miatt az antenna akár 80-100 km távolságra is képes fogadni a jelet az adótól. Ezt a helyszíni tesztek bebizonyították. Ne feledje azonban, hogy ez számos tényezőtől is függ, például az átvitt jel erősségétől, a helyi terepviszonyoktól, a helyi interferenciától, stb.
   
2 MŰKÖDÉSI MÓD: PASSZÍV ÉS AKTÍV
Az antenna bypass-ja lehetővé teszi, hogy két üzemmódban működjön: passzív és aktív. Ez teszi az antennát univerzálissá, és a telepítőnek nem kell különböző konfigurációkat tesztelnie az antennaerősítő antennadobozba való be- és kiszerelésével. Az aktív módba való váltáshoz egyszerűen csatlakoztassa a 12 VDC 100 mA-es  
 
Beépített LTE-szűrő 700
Az antenna az UHF sávban sugárzott jelek vételére szolgál a 21-48 csatornákon (470-694 MHz frekvencia). Felkészítve az ún. második digitális frekvenciafelosztásra, amely a 700 MHz feletti sáv használatát feltételezi mobilszolgáltatásokra és adatátvitelre. A beépített szűrő biztosítja, hogy a 700 MHz feletti sávban ne kerüljenek a nem kívánt jelek a rendszerbe.
   
TÖKÉLETES SMATV KÖZÖSSÉGI ÉS EGYÉNI TV RENDSZEREKHEZ
A passzív módban tapasztalható viszonylag nagy nyereség miatt az antenna SMATV rendszerekben és az adótól nagyobb távolságra is használható. Hasznosnak bizonyul a MATV (DVB-T2) és SMATV (multiswitch) rendszerek elemeként.
   
KOMPAKT CSOMAGOLÁS
A DIPOL SMART HORIZON antenna csomagolásának méretei: 79 x 19 x 13 cm. Ez az egyik legkompaktabb csomagolás az ilyen típusú antennák között a piacon. Ez a látszólag kevésbé jelentős tényező minden szerelőnek örömet okoz, akinek nehézséget okoz a nagy antennák nagy mennyiségben történő szállítása vagy hozzá más szerelési tartozékokkal.
 
Antenna típusa Televízió antenna DVB-T/T2
Megnevezés SMART HORIZON
Gyártó DIPOL
RTV antenna típus Irányított
Általános információ
Elemek száma db. 25
Méretek mm 1110x590x500
Súly kg 2
Csomagolás fajtája Karton
méretek mm 790x190x130
Technikai paraméterek
Impedancia Ω 75
Nyereség (passzív módban) dBi 11 - 14
Nyereség + erősítés (aktív üzemmódban) dB 25 - 32
Szimmetrizátor Igen (75 Ω)
Sáv UHF
Frekvencia tartomány MHz 470 - 694
Csatornák 21 - 48
Sugárzási szélesség fok H 40 / V45
Döntési szög beállítása fok 0 - 45
Erősítő
Beépített erősítő Igen
Erősítő bypass Igen
Erősítő sávszélessége UHF
Erősítő erősítés dB 20
kimeneti impedancia Ω 75
Max. árbóc / cső átmérője mm 60
Tápegység feszültség V 12
áramfelvétel mA 75

SMART HORIZON UHF ANTENNA kezelési utasítására az összeállításhoz kattintson ide

Kiegészítők
Tartó balkonra lemez előkével UBC-38/300-Z galvanizált

Tartó balkonra lemez előkével UBC-38/300-Z galvaniz...

Ára: 4 120 Ft

Tápegység erősítős antennához ZS-12V/100mA tápfeladóval

Tápegység erősítős antennához ZS-12V/100mA tápfe...

Ára: 1 350 Ft

Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők számára, tápfeladóval, F+IEC)

Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők szám...

Ára: 2 925 Ft

Tápfeladó tápfeszültség leválasztóval 12V/100mA előerősítőkhöz

Tápfeladó tápfeszültség leválasztóval 12V/100mA ...

Ára: 3 950 Ft

Tápegység  (12V/300 mA, antennaerősítők számára, tápfeladóval, F+IEC)

Tápegység (12V/300 mA, antennaerősítők számára,...

Ára: 2 600 Ft

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]

Ára: 305 Ft

Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset Profi, Triset-11 és telefonkábelekhez

Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset ...

Ára: 4 120 Ft

F-csatlakozó: 7,2 mm-es csavaros menettel [100 db]

F-csatlakozó: 7,2 mm-es csavaros menettel [100 db]

Ára: 5 970 Ft

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressziós

F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressz...

Ára: 275 Ft

DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna

DIPOL SMART CITY DVB-T2 TV antenna

Ára: 8 955 Ft

CIB
© 2005 - 2024 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.