Segítség
AktualitásokAntennával gyorsabb lehet - van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet!
A vezeték nélküli internethez való hozzáférés a mobilhálózatokban egyre népszerűbb szolgáltatás. A szolgáltatás népszerűsége az előfizetők körében a mobilitást, a magasabb teljesítményeket és az alacsonyabb árakat jelenti. Ennek abszolút fénypontja az LTE technológia, amely lehetővé tesz olyan adatsebességet elérni, amely hasonló a vezetékes/kábeles vagy WiFi hálózatokban.
LTE
LTE (Long Term Evolution) mobil hálózati technológia lehetővé teheti az elméleti 150 Mbps letöltési sebességet (rádió réteg) egy csatornánál 20 MHz sávszélességgel.
Az LTE technológia rugalmas mind a frekvenciatartomány feltételeiben és az átviteli csatornák sávszélességében. Az LTE hálózatok működhetnek a 700 MHz-es sávokban (nem városias területeken - hosszabb tartomány) a 2,6 GHz-es frekvenciáig (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitás). Egy fontos eleme a LTE-nek a MIMO technológia (Multiple Input Multiple Output), ami megnöveli az átviteli hatásfokot több antenna alkalmazásával, átviteli kapcsolatokkal mindkét végén.
LTE Advanced
Az LTE Advanced egy további kiterjesztése az LTE szabványnak. Az eszközök tulajdonosai kompatibilisek az LTE-A-val, elméletileg a transzferek elérhetik akár 300 Mbps sebességet, amely lehetséges több frekvenciasáv egyesítésével.
A letöltési sebesség 300 Mbps és a feltöltési sebesség akár 50 Mbps lehet, engedélyezett a kapcsolata két sávnak különböző frekvencia tartományokban, például az 1800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvenciatartományban. Az LTE Advanced 20 MHz széles sávot használ az LTE FDD (Frequency Division Duplex) szabványban, a sávok kiválasztásával a le-és feltöltési csatornák között.
Kültéri antenna
Sok esetben, amikor a mobil eszköz nagyobb távolságra van a bázisállomástól, vagy különböző akadályok árnyékolják a vételi helyet, gondok merülhetnek fel a megfelelő térerővel. Általában ez a probléma megoldható, ha a modemet egy megfelelő külső/kültéri antennához csatlakoztatja. Néha egy ilyen antennát is fel lehet használni a kommunikáció javítása érdekében egy konkrét bázisállomás esetében, például az LTE-A szabvány előnyeivel. Minden esetben fontos, hogy olyan szélessávú antennát vásároljon, amelyik a "régi" és az "új" LTE sávokban működhet és biztosítja a sáv aggregációs előnyeit.
LTE/GSM/3G antenna: TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 800-3000MHz A7054_5
ATK-LOG LTE MIMO 800-2170MHz A7056_5
TRANS-DATA LTE KPZ 6/8 MIMO 806-2700 MHz A741022
A legnépszerűbb szélessávú antennák javítják a kapcsolatokat az LTE sávokban
Az LTE technológia gyökeresen megváltoztatta a kommunikációs lehetőséget, az internethez való elérhetőséget azokon a helyeken is, ahol eddig erre nem nyílott lehetőség. Mivel a fedettség nem mindenütt megfelelő, ezért kisegítő eszközre van szükség a jelminőség kellő szintű eléréséhez, hogy az internet az adott helyen megfelelő sebességgel rendelkezzen. Itt jön képbe a MIMO antenna, amely hozzásegíti a szolgáltatást igénybe vevőt, hogy a megfelelő jelszint rendelkezésére álljon. Ezek az antennák, amelyekről az alábbiakban szó lesz, főképpen a ritkábban lakott településeknél, vagy gyengén fedett településeknél tesz jó szolgálatot.
Az LTE technológia rugalmas, mind az átviteli csatorna frekvenciája és szélessége szempontjából. A követelmények függvényében az európai LTE hálózatok a 700 MHz-es frekvenciától (vidéki területeken - szélesebb tartományban) 2,6 GHz-ig működnek (nagyvárosi területek - jobb a terjedés az épületekben).
Az LTE-Advanced szabvány lehetővé teszi több sáv csatlakoztatását különböző frekvenciatartományokban, például 1800 MHz és 2600 MHz (LTE FDD). Az ilyen használatnak köszönhetően 300 Mb/s szintű valós transzferek valósíthatók meg. Fontos, hogy figyeljünk a sávszélességre az LTE antennák kiválasztásánál, és válasszuk azokat, amelyek új adatátviteli technikákhoz igazodnak.
A TRANS-DATA LTE KPZ 8/8 A741023 egy kültéri MIMO irányított panel antenna, amelyet LTE/GSM/3G modem és mobil bázisállomás(ok) közötti kommunikációra terveztek. Hasonlóan nagy teljesítményű szélessávú antenna az A741024 antenna. Az antennát különösen az LTE modemekhez ajánljuk a nagyon széles frekvenciasáv (806-960 MHz és 1710-2700 MHz) miatt. Ez a termékcsalád teljes körű támogatást nyújt az olyan LTE-sávokhoz és technológiákhoz, amelyeket jelenleg használnak vagy alkalmazhatók lesznek a jövőben.
LTE MIMO Antenna: TRANS-DATA LTE KPZ 8/8
TRANS-DATA KPZ 8/8 A741023 LTE antenna

A legközelebbi bázisállomás(ok) átviteli paramétereit (sávok és technológiák - GPRS, 3G, LTE) elhelyezkedését általában a mobilhálózat ügyfélszolgálatától szerezheti be. Az antennán kívül általában szükségessé válik, hogy megvásárolja a megfelelő adaptert, amely a modem/router antenna bemenet(ek) és az eredeti antenna csatlakozó(k) illeszkedését biztosítja.
Amikor a felhasználó kiválasztja a külső antennát egy modemhez, feltétlen meg kell győződni arról, hogy a készülék támogatja-e a MIMO technológiát (két antenna csatlakozóval). Ha igen, akkor olyan antennát kell használnia, amely támogatja ezt a szabványt. Ez egy egyszerű módja annak, hogy elérjék vele a maximális teljesítményt. A legnagyobb távolság a bázisállomástól nem haladhatja meg a 6 km-t.
További LTE antennák az igényeknek megfelelően megtalálhatók kínálatunkban, amelyek biztosíthatják Tisztelt Vásárlóink számára a nyugodt, biztos internet elérés lehetőségét. Klikkeljen ide!
A kültéri A741022 LTE antenna megoldotta a problémát
Az adatsebesség növekedése az alábbi képen látható. A tesztet a www.speedtest.net honlapján készítették.
Sebesség tesztek az LTE A741022 antenna telepítése után
(Speedtest.net)


CIB
© 2005 - 2024 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.