Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 21/2024 (2024. május 20.)
A 6G hálózat egyre közelebb kerül.
Japán távközlési vállalatok egy csoportja kifejlesztett egy olyan 6G-eszközt, amely 100 Gbps sebességgel képes 100 méteres távolságon keresztül adatot továbbítani. Ez több mint hússzorosa az 5G hálózat elméleti maximális sebességének. A projekt megvalósítására konzorciumot alkotó négy vállalat - a DOCOMO, az NTT Corporation, a NEC Corporation és a Fujitsu - 2021 óta működik együtt a szubterahertzes eszközök fejlesztésében és kutatásában. Tevékenységükkel a 6G-korszaknak adnak életet.
 
A vállalatok szerint a teszt során a 100 GHz-es és 300 GHz-es sávban 100 Gbps sebességű, ultragyors átvitelt sikerült elérni, akár 100 méteres távolságban. A nagyobb sebességek általában a magasabb sávokban való működéshez kapcsolódnak. Az 5G-s átviteleket jellemzően 6 GHz alatti frekvenciákon továbbítják. A tervek szerint azonban a 6G hálózat magasabb frekvenciasávokat, úgynevezett szubterrahertzes sávokat fog használni, amelyek 100 és 300 GHz közöttiek. A konzorcium szerint a projekt sikeréhez számos kihívást kell megoldani, többek között meg kell határozni, hogy a szubterrahertzes sávban működő vezeték nélküli eszközöknek pontosan milyen teljesítményszabványoknak kell megfelelniük, majd ilyen eszközöket kell létrehozni.
 
 
A nagysebességű 6G eszközök lehetővé tételének céljával a négy vállalat mindegyike jelentősen hozzájárult a szubterrahertzes technológia fejlesztéséhez. A DOCOMO elemzést végzett a 100 GHz-es sávban a távközlési alkalmazások vezeték nélküli rendszerkonfigurációiról. Ezt követően a vállalat olyan vezeték nélküli átviteli berendezéseket tervezett, amelyek 100 méteres hatótávolság mellett akár 100 Gbps adatátviteli sebességet is képesek biztosítani. Az NTT folytatta a csúcskategóriás vezeték nélküli berendezések fejlesztését, erőfeszítéseit a 300 GHz-es sávban működő eszközökre összpontosítva. A vállalat erőfeszítései eredményeként a 300 GHz-es sávban olyan csúcsminőségű vezeték nélküli eszközt fejlesztett ki, amely csatornánként 100 Gbps sebességgel képes jeleket továbbítani 100 méteres távolságon keresztül. A NEC részt vett a 100 GHz-es sávra szabott vezeték nélküli rendszermegoldások feltárásában. E projekt eredményeként egy több mint 100 antennaelemből álló, komplex aktív fázisos antennarendszer (APAA) kifejlesztésére került sor. A Fujitsu az új összetett félvezető technológiák fejlesztésére összpontosított. Munkájuk eredménye olyan innovációkat eredményezett, amelyek lehetővé tették a jelek hatékony erősítését a 300 GHz-es és 100 GHz-es sávban. Érdemes megjegyezni, hogy a nagy teljesítményű erősítővel a Fujitsu elérte a világ legmagasabb energiahatékonyságát, ami elengedhetetlen a kommunikációs hatótávolság növeléséhez, miközben csökkenti az energiafogyasztást.
 
A legnagyobb kihívásnak az átviteli tartomány tűnik, amikor ilyen magas frekvenciákat használnak. Ha néhány száz méteren belül rezegne, az a technológia jövőbeni felhasználásának korlátozását jelentené. Az, hogy a 6G egy napon létrejön, magától értetődőnek tűnik. Vajon olyan szabvány lesz-e, amely a 4G és 5G hálózatokhoz hasonlóan tömeges használatra alkalmas? Az elkövetkező években mindez kiderülhet.
 
 
 

Oszlopra szerelhető doboz a videómegfigyeléshez.
A kamerák felszerelésére szolgáló minden egyes oszlophoz (árbóc, lámpaoszlop) külön kábelt vezetni a legsokoldalúbb és legkevésbé munkaigényes megoldás, ha az optikai szálak hegesztését és rögzítését vesszük figyelembe. Ez azonban több munkával jár a kábelek fektetése során, és több helyet igényel a kábel útvonala mentén.
 
Ebben a topológiában magának a kábelnek a kialakítása, azaz a szálak rögzítésének módja, kevésbé fontos. Természetesen elvárás, hogy rendelkezzen minden olyan paraméterrel, amely az adott környezeti körülmények között a megfelelő működéshez szükséges, és kellően ellenálló legyen a szakadással szemben, ha a kábelt a csatornába húzzák.
 
A csillag topológia választása helyet takarít meg az oszlopon is - az optikai kábel közvetlenül a dobozba vezethető, ahol olyan eszközök, mint a médiakonverter, PoE- switch, videokonverter vagy tápegység kerül elhelyezésre. Természetesen az optikai kábelt megfelelően le kell zárni egy pigtail-lel, és a csatlakozást ( kötést) egy kötéstálcán vagy egy erre a célra szolgáló optikai dobozban kell rögzíteni. A pigtailt ezután be kell dugni az optikai adapterbe, és a jelkonvertáló eszközhöz való csatlakozást patchcorddal kell elvégezni. Ne csatlakoztassa a kábelt közvetlenül a készülékhez! A jövőben, bármilyen szerviz- vagy karbantartási munka elvégzésekor a telepítő csak a patchcordot kockáztatja, nem pedig a kábelt, ami azzal járna, hogy a szálakat újra össze kellene hegeszteni.
 
SIGNAL CCTV zárt doboz 210/230/145 IP66
A SIGNAL CCTV 210/230/145 mm-es zárt doboz R90601 oszlopra, árbocra vagy falra történő felszerelésre készült. Belsejében egy könnyen eltávolítható szerelőlemez és két DIN-sín található az olyan komponensek, mint a switchek, tápegységek, médiakonverterek vagy mini száloptikai elosztókeretek egyszerű beszereléséhez. A doboz emellett aktív eszközökhöz csatlakoztatható védővezetékekkel rendelkezik.
 
A szekrényben kényelmesen elfér többek között egy ipari kapcsoló, egy tápegység, egy főkapcsoló és egy mini-kapcsoló vagy optikai kábelezésen alapuló rendszerek esetén egy optikai kábelezésen alapuló mini-kapcsoló vagy optikai doboz (ebben a helyzetben az ODF-DIN L5312 mini-kapcsoló használatát javasoljuk). Mindezek az alkatrészek DIN-sínekre vagy alumínium szerelőlemezre szerelhetők. A megfelelő számú és méretű kábelbevezetéseknek köszönhetően kényelmesen be- és kivezethetőek a kábelek - táp, optikai szál, sodrott érpár - akár négy megfigyelő kamera csatlakoztatásához.
 
 
 

Új, költséghatékony beltéri állomások a Hikvision IP videós ajtóbejárati rendszerekhez.
A Dipol kínálatában két beltéri panel jelent meg, amelyeket a második generációs Hikvision IP videós ajtóbejárati rendszerek támogatására terveztek. Ezeket a modelleket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a korlátozott költségvetéssel rendelkező ügyfelek alapvető követelményeinek. Az első beltéri állomás, a DS-KH6000-E1 G74033 egy hangpanel, amely lehetővé teszi a kétirányú hangkommunikáció létrehozását és a relék vezérlését az ajtóállomáson. A második panel, a DS-KH6100-E1 G74034, ezen felül egy 4,3"-os LCD-képernyővel rendelkezik az audió- és videókapcsolathoz. Az alábbiakban egy példadiagram látható a leírt eszközök használatával.
 
 
 
 

Felvételek exportálása a Sunell DVR-ről.
A Sunell DVR-ről készült felvételek többféleképpen is másolhatók. Az első a felvevő helyi interfészének használatával - egyszerűen csatlakoztasson egy memóriakártyát a készülékhez. A másik lehetőség egy webböngésző vagy CMS alkalmazás használata.
 
Helyi hozzáféréssel az exportálási folyamat gyorsabb, és a felhasználó kiválaszthatja a felvétel formátumát. Alapértelmezés szerint az elérhető formátumok az mp4, az avi és a privát formátum (mp4 további analitikai címkékkel és vízjellel). Ha a böngészőn vagy a CMS-en keresztül történő exportálást választjuk, a felvételek mp4 formátumban kerülnek elmentésre egy általunk választott helyi mappába (a helyét könnyen ellenőrizhetjük a beállítások, majd a „helyi könyvjelzők” menüpontban).
 
A Sunell felvevő böngészőfelületének nézete
 
A rögzítésnek három fő módja van:
 
1 Biztonsági mentés (olló): a lejátszott anyagon egyszerűen kattintson az olló ikonra. Az első kattintással elindul a felvétel, és a kurzort húzva kiválaszthatja a végét. Az ikon egy floppylemez ikonra változik, amelynek kattintása megerősíti a felvétel végét.
2. Csoportos mentés: a táblázatban egymástól függetlenül kiválaszthatjuk a felvétel kezdetét és végét, és több csatornát is kijelölhetünk, amelyeket a mentésbe szeretnénk bevonni.
3. Lejátszás eseményekből: kamerák kiválasztásával, az időszak és a dátumtartomány megadásával megkereshetjük a lejátszáshoz szükséges eseményeket.
 
 
 

MASTER F csatlakozók RTV/SAT berendezésekben.
Az F-típusú csatlakozókat 75 Ω impedanciájú koaxiális kábeleken alapuló berendezésekben történő csatlakoztatásra használják. Egyenes és könyök változatban is kaphatók. Földi, műholdas és kábeltelevíziós berendezésekben, valamint CCTV rendszerekben használatosak. Kialakításuk és minőségük meghatározza a csatlakozás megbízhatóságát, a csillapítás mértékét és az impedanciaillesztés mértékét a jelútvonalban. A MASTER márka legmagasabb osztályú kompressziós csatlakozói hosszú távú és hibamentes működést garantálnak, még a legnehezebb körülmények között is.
 
F csatlakozó Kód Szerszám Kábel kód Kábel megnevezése
E80322 E80322
E80075
M5995 CAMSET/YAR
E80345 E80345 E1220
E1016
RG-6 Tri-Shield
TRISET PLUS
E80332 E80332 E1020
E1230
E1231
TRISET B2CA
RG-6
E80342 E80342  E1015
E1017
TRISET-113
E80348 E80348 E80078
E80078
E1015
E1017
TRISET-113
E80350 E80350 E1015
E1017
TRISET-113
 
MASTER márkájú csatlakozók
 
A megfelelő kialakítás és a kiváló gyártási pontosság azt jelenti, hogy a MASTER csatlakozókat használó szerelőknek nem okoz gondot az összeszerelés. A csatlakozók nagyon pontos menettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a csatlakozó aljzatra csavarásával kapcsolatos, általánosan ismert problémák itt nem fordulnak elő. A kompressziós csatlakozók krimpelésének módja nagy mechanikai szilárdságot, tömörséget és stabilitást biztosít. Használja az E80075 univerzális krimpelőt az egyenes csatlakozók kábelre történő krimpeléséhez, az E80078 pedig a szögletes csatlakozókhoz.
 
A krimpelhető csatlakozó elvének animációja MASTER
 
 
 

Az optikai szálak mechanikus illesztéseinek felszerelése és rögzítése.
Amennyiben úgy döntünk, hogy optikai szálakat mechanikus toldással illesztünk, fontos szem előtt tartani, hogy a szabványos illesztőtálcák, valamint az optikai dobozok és kapcsolószekrények általában nem alkalmasak a mechanikus illesztések felszerelésére. A túl kevés hely azt eredményezheti, hogy a telepítők közül néhányan úgy döntenek, hogy szigetelőszalaggal vagy - ami még rosszabb - forró ragasztóval „ rögzíti” az illesztéseket. Vagy pedig a hegesztési varratokat egyszerűen lazán úgy hagyja, ami gyakran rendetlenséghez vezet a kazettában vagy a kapcsolóberendezésben.
 
A mechanikus hegesztés alkalmazása nem zárja ki a hőhegesztésre tervezett megoldások (kazetták, dobozok stb.) használatát. Ezekhez azonban meg kell vásárolni a megfelelő tartókat. A DIPOL a rögzítendő hegesztési varratok számától függően két terméket kínál a használatra:
 
Mechanikus csatlakozás tartója USM-6
Mechanikus toldás tartó USM-6 L5556
lehetővé teszi 6 toldás rögzítését
Védelem az ULTIMODE FAST-MS1 mechanikus csatlakozások számára [5 db.]
FAST-MS1 L5559 (5 db. csomag) védő
egyetlen toldást véd
   
 
 
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
IP NVR: IP NVR Hikvision AcuSense DS-7732NXI-K4 (32 csatornás., 256 Mbps, 4×SATA, Alarm, VGA, HDMI, H.265)
 
A Hikvision AcuSense DS-7732NXI-K4 IP NVR (32 csatorna, 256 Mbps, 4 x SATA, riasztás, VGA, HDMI, H.265) A K22346 egy korszerű 32 csatornás IP DVR, amely lehetővé teszi az akár 12 Mpix felbontású IP kamerák videóinak rögzítését. A független HDMI és VGA kimenetek lehetővé teszik két monitor csatlakoztatását. Az egyes kimenetek nézete egymástól függetlenül konfigurálható, különböző ablakfelosztások állíthatók be, és bármelyik kamera képe megjeleníthető mindkét kimeneten. A 4 SATA-port lehetővé teszi az egyenként akár 10 TB kapacitású merevlemezek csatlakoztatását. A memória túlcsordulása esetén automatikus felülírás indul, hogy megakadályozza a legutóbbi adatok elvesztését. A beépített USB-portok lehetővé teszik memóriakártya vagy külső meghajtó csatlakoztatását, és bizonyos részletek külső adathordozóra történő másolását.
     
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2386G2-IU(C) (8 MP, 2.8 mm, 0.003 lx, IR 30 m-ig, WDR, H.265, Audio, AcuSense, Fekete)
 
Hikvision DS-2CD2386G2-IU(C) IP dome kamera (8 MP, 2,8 mm, 0,003 lx, IR 30 m-ig, WDR, H.265, Audio, AcuSense, fekete) A K01520B az AcuSense technológián alapuló kamerák második generációjának tagja, amely még magasabb téves riasztás-szűrési teljesítményt nyújt. A készüléket kifejezetten IP DVR/NVR-eken alapuló CCTV-rendszerekben való használatra szánják. A kamera 8 Mpix 1/1,8" CMOS érzékelővel és egy akár 30 m-es hatótávolságú IR-világítóval van felszerelve, amely biztosítja a megfelelő láthatóságot gyenge fényviszonyok között. Fix 2,8 mm-es objektívvel rendelkezik, 111°-os látószöggel. A beépített mikrofon lehetővé teszi a hangfelvételt.
     
Hikvision DS-1260ZJ fekete telepítődoboz
 
A Hikvision DS-1260ZJ fekete Hikvision M5716B csatlakozódoboz a HIKVISION DS-2CD26xxF, DS-2CE16C5T-VFIR3, DS-2CE16D5T-AVFIT3 sorozatú kamerákhoz készült. Elrejtheti a kábelcsatlakozásokat, videótranszformátorokat stb.
     
 
Érdemes elolvasni
 
Egy családi ház videós kaputelefon rendszerének vázlata egy további IP-kamerával. Egy modern videós kaputelefon-rendszer kiépítésekor figyelembe kell venni, hogy a videós kaputelefon képes a kaput és a bejárati kaput vezérelni. Ehhez egy okostelefonra telepített alkalmazás használható. A felszerelt kapuállomáson a beépített kamera nézete a hívóra fókuszál. Amennyiben a kamera nagyon széles látószögű, akkor a bejárati kapu előtti területet is megfigyelheti, de még ha a kapuállomás le is fed egy ilyen területet, ez általában nem elegendő...>>>bővebben
 
A videó ajtóbejárati rendszer diagramja egy további IP kamerával
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Az elmúlt időszakban a TOP listás NB-IoT érzékelők listájába kerültek az un. impulzus számláló érzékelők, amelyek többek között arra hivatottak, hogy folyamatosan mérjék a víz- és áramfogyasztást bizonyos szakterületeken. Nem kell a mérők leolvasásához a helyszínre menni, ami nagyobb távolság esetén fáradtságos és időveszteséget is jelenthet. Ezek az érzékelők bárhol elhelyezhetők és a mért értékeket vezeték nélkül továbbítják akár mobilra, vagy PC-re, de fontos, hogy a víz-áram fogyasztásmérők az adott helyen impulzuskimenettel rendelkezzenek és ezáltal nyomon követhetők lesznek a fogyasztási értékek percnyi pontossággal (adatrögzítéssel együtt) és eltérés esetén értesítést küld a bekövetkezett eseményekről: áramkimaradás, rendellenes áram-vízkivételezés, csőrepedés stb. Impulzus-számláló adatrögzítő – víz IP67 védelem NB-IoT és a beltérben használható Impulzus-számláló adatrögzítő áram NB-IoT, de ennek kültéri változata is elérhető.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl. antennák, (sat), rack szekrények, tartó konzolok, mennyiségi kábelek, optikai kábelek nagyobb dobon, stb. ) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot elérhetőségeinken a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS fuvarozó cégek mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Előzetesen ilyen esetekben mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!
 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
Sodrott érpárú kábelek - kategóriák, árnyékolás, alkalmazásokNETSET professzionális sodrott érpárú kábelek – választhatsz


CIB
© 2005 - 2024 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.