Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2023 (2023. szeptember 18.)
 
A Linux és a Microsoft az...Internet új verzióján dolgozik. Napjainkban az internethasználat módja változik. A felhasználók egyre gyakrabban veszik igénybe a felhő alapú szolgáltatásokat, vagy élnek a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel. Ez azonban a jövőben teljesítményproblémákat okozhat az Ethernet-alapú interneten. Az internetes kapcsolatok alapját képező jelenlegi hálózati protokollokat és szabványokat évtizedekkel ezelőtt fejlesztették ki, és némi fejlesztésre szorulnak.
 
Az Ethernet korszerűsítése érdekében megalakult az Ultra Ethernet konzorcium, amely végül az azonos nevű szabvány kidolgozásával foglalkozik majd. Az internet nem egy személy tulajdonában van, ezért a koncepció ötletgazdája, a Linux Foundation olyan cégek képviselőit hívta meg, mint például: Microsoft, AMD, Arista, Broadcom, Cisco, Meta, Eviden, HPE és Intel. A vállalatok a következő néhány évben az internet új változatának kifejlesztésével fognak foglalkozni.
 
Az újonnan alakult konzorcium elnöke, Dr. J Meta nyilatkozata szerint az Ethernet szabványon alapvető változtatásokra nincs szükség. Néhány fejlesztésre van szükség, amelyek javítják a teljesítményt. Elsősorban szoftverszinten várható számos fejlesztés végrehajtása. Vegye figyelembe, hogy az alapító cégek tökéletesen kiegészítik egymást tudásukkal és tapasztalatokkal a négy fő hálózati rétegben: fizikai, kapcsolati, szállítási és szoftveres.
 
Műholdas antenna felszerelése QUATRO típusú LNB-vel. A megfelelő műholdas TV vétel biztosítása érdekében sokan, akik félnek egy parabolaantenna önálló felállításától és beszerelésétől, professzionális mérőműszerrel rendelkező szakértő szolgáltatásait veszik igénybe. Valójában ez azért nem egyszerű feladat egy tapasztalatlan "ezermester" számára mivel az antenna megfelelő beállítása alapvetően befolyásolja a műholdas jel vételének minőségét. Amikor a műholdas jel több vevőhöz jut el, akkor inkább multiswitcheket használnak, amelyekhez egy quatro LNB kábeleit kell csatlakoztatni. Egy ilyen rendszerhez 4 kábel csatlakoztatása szükséges. Ideális megoldás ilyen esetekben a Signal ST-5155 R10155 műszer használata.
 
 
A fenti videó bemutatja, hogyan állíthat be egy parabolaantennát egy Quatro típusú LNB A98257-tel egy Signal ST-5150 műszer segítségével (amelyet most az ST-5155 R10155 modell váltott fel) a Hotbird 13°E műholdhoz. A DVB-S/S2 műholdjel mérési elve a Signal ST-5150 műszerrel és az ST-5155 R10155 mérőműszerrel azonos. A parabola tükröt az épület déli, délkeleti vagy délnyugati falára kell felszerelni. A déli irány iránytűvel vagy az épület tervrajzaival meghatározható. A földrajzi elhelyezkedéstől függően meg kell határozni az antenna magassági szögét (az antenna függőlegestől való eltérési szögét). Lengyelországban az északi 27°-tól a déli 33°-ig változik, de ez természetesen Magyarországon más beállítást igényel. Ezután csatlakoztasson egy 75 ohmos koaxiális kábelt a QUATRO LNB 4 kimenetének (VL-VH-HL-HH) egyikéhez (pl. A98257 és R10155 műszer VL kimenete). A mérőműszeres jelmérés és az antenna végső beállítása az antenna helyzetének korrekciójából áll a műszer állása alapján. A műholdjel „megtalálása” és az összes csavar meghúzása után forgassa el finoman az LNB-t a lehető legjobb jelminőség elérése érdekében.
 
Hikvision EasyIP Lite sorozatú kamerák mozgásérzékelővel 2.0. A Dipol mostantól az EasyIP Lite sorozatú kamerákat kínál 2.0-s mozgásérzékelő algoritmussal. Ez a funkció korábban elérhető volt a magasabb sorozatokban, mint például az Easy IP 2.0+ és az EasyIP 4.0. A Motion Detection 2.0 lehetővé teszi az észlelt tárgyak kiszűrését az emberi vagy jármű sziluettjei alapján, ami a teljes rendszer hatékonyságának növelését eredményezi azáltal, hogy csökkenti a felhasználót érő téves riasztások számát. A szűrő kikapcsolása után az észlelés folytatódhat, mint korábban, minden tárgyat észlelve. A Motion Detection 2.0 segítségével az ezt a technológiát támogató NVR-en tárolt felvételek gyorsan megkereshetők egy emberi vagy jármű sziluettje után anélkül, hogy több órányi felvételt kellene átnézni. Az ezzel az algoritmussal felszerelt Easy IP Lite sorozatú kamerák a "DS-2CD1xx3G2-I" jelöléssel rendelkeznek.
 
Mennyezeti IP kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD1323G2-I (2 MP, 2.8 mm, 0,01 lx, IR 30m-ig, MD2.0, H.265)
Kompakt IP Kamera: Hikvision Hikvision DS-2CD1643G2-IZ (4 MP, 2.8-12mm MZ, 0,005 lx, IR 50m-ig, MD2.0, H.265)
Hikvision mennyezeti IP kamera
DS-2CD1323G2-I
K00407
Hikvision kompakt IP kamera
DS-2CD1643G2-IZ
K05028
 
Optikai kábelek kódolása a DIN/VDE0888 szerint. A száloptikai kábelek kódolása és értelmezése komoly kihívást jelent a szerelőknek, valamint az optikai üzletággal foglalkozóknak. A nehézség a kábelkódolás (általában sok betűből álló) bonyolultságával, a konkrét kódok értelmezésének ismeretének hiányával, valamint két különböző kódolási gyakorlat egyidejű jelenlétével, azaz az európai DIN/VDE szabvánnyal kapcsolatos. Egy másik, helyileg használt szabvánnyal. Lengyelországban például a vezető kábelgyártó, a Telefonika szabványain alapul.
 
Kültéri kábel: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM (8xG.652D) [1m]
Elemzett európai kódolási szabvány az L79508 kábelhez A-DQ(ZN)B2Y8E :
 
kültéri, zselével töltött cső, vízálló (a szál pozícionálása miatt), nem fém erősítés, üvegszálas vagy aramid burkolattal ellátott rágcsálók elleni támadások kivédésére, PE burkolat, 8 egymódusú szál
 
A szabvány előírja azt is, hogy az elnevezésnek két további információt kell tartalmaznia: a mag és a hüvely átmérőjét, valamint a rost szabványát. A kérdéses kábel esetében ezek az adatok 9/125 OS2 lesznek. A gyártók azonban ezeket az adatokat gyakran kihagyják.
 
Az alábbi táblázat a lehetséges jelölési változatokat mutatja
az európai elnevezési szabvány szerint - DIN / VDE 0888:
sample coding Coding acc. to the European standard DIN/VDE 0888
A A/I or U - universal cable
A - outdoor
I - indoor
D D - jelly-filled tube
V - tight buffer tube
K - slotted core
W - twisted jelly-filled loose tubes
Q Q - water resistant (fiber positioning or water swellable materials)
F - water resistant (core filling compound)
(ZN) non-metallic central reinforcement
B B - glass-fiber or aramid armoring against rodent attacks
SR - metallic armoring against rodent attacks
H H - halogen-free sheath
2Y - PE sheath
Y - PVC sheath
24 Number of fibers or number of tubes x number of fibers per tube
G G - multi-mode gradient fiber
E - single-mode fiber
9/125 Core diameter/sheath diameter
OS2 Category /Fiber standard
 
Új termékek a DIPOL-nál
 
Beltéri lapos optikai kábel B2CA FEHÉR (2 szál G.657A1) 1000m
 
B2CA WHITE beltéri lapos optikai kábel (2 G.657A1 szál) 1000 m Az L7103_1000 duplex kábel, azaz kétszálas optikai kábel beltéri alkalmazásokhoz. A kábel 250 μm átmérőjű egymódusú szálakat tartalmaz. A kábel felépítésénél alkalmazott speciális téglalap keresztmetszete korlátozza a kábel egyetlen sík mentén történő hajlítását.A beépített FRP rudakat a szerkezet további megerősítésére tervezték. A kábelköpeny korlátozott gyúlékonyságú anyagból készült – B2ca osztály az EN50575 szerint.
     
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2387G2H-LIU (8 MP 2.8 mm, 0.0008 lx, hibrid megvilágító 40 m-ig, Audio, ColorVu, AcuSense)
 
Hikvision DS-2CD2387G2H-LIU K01507 IP mennyezeti kamera hibrid megvilágítóval, ColorVu és AcuSense (2. generációs) technológiával. A ColorVu technológiának köszönhetően a kamera éjszakai képeket készíthet színes módban, miközben megőrzi a fontos azonosítási adatokat. Az AcuSense technológia növeli a felügyeleti rendszer hatékonyságát azáltal, hogy kiküszöböli a hamis és zavaró riasztásokat az emberi/jármű objektum szűrése révén. Az infravörös és LED-es megvilágítók egyetlen kamerában történő használata lehetővé teszi, hogy több üzemmódban működjön: klasszikus IR, fehér LED fény és intelligens üzemmód, amelyben ha egy tárgyat, például személyt vagy járművet észlel, a LED-világítás bekapcsol. megfigyelés színes módban, míg a tárgy eltűnésekor a kamera visszakapcsol IR módba.
     
DS-1273ZJ-140 fali tartó Hikvision kamerákhoz
 
DS-1273ZJ-140 M51321 fali tartót a HIKVISION mennyezeti kamerákhoz tervezték. Alumíniumötvözetből készült, és dómkamerák felszerelésére és kábelcsatlakozások elrejtésére szolgál.
     
 
Érdemes elolvasni
 
Legjobb gyakorlatok: színes pigtailek használata száloptikai rendszerekben. A száloptikai kábelek hosszabb távú végződtetése jellemzően a szálakhoz hegesztett pigtailekkel történik. A pigtailek tipikus színei a sárga az egymódusú pigtailek esetében (esetleg fehér a G.675B3 szálak esetében) és a narancssárga a multimódusú szálak esetében (türkiz az OM3 szálak esetében, lila az OM4 szálak esetében).
Az egyéb színek használata - különösen az egymódusú rendszerek esetében - jó gyakorlat, amely javítja a kivitelezés esztétikáját, és lehetővé teszi az egyes szálak vagy szálpárok könnyebb azonosítását duplex átvitel esetén...bővebben
 
 
Példa a színes pigtail használatára a gyakorlatban: egy 4 szálas egymódusú kábel, amely két piros színű és két zöld színű pigtaillel végződik, 2 készlet L35511A használatával. Ez megkönnyíti az egyes szálpárok beazonosítását.
 
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!
 
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 


CIB
© 2005 - 2023 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.