Segítség
Heti hírmondó
Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No 4/2020 (2020. január 27.)
A mesterséges intelligencia lehetővé teszi felvételek készítését szöveges leírások alapján. A kutatók egy nemzetközi csoportja létrehozott egy eszközt, amely képes szöveges leírás és videoklipek gyűjteménye alapján videókat készíteni. A program lehetővé teszi az alkalmazó számára, hogy gyorsan kiváló minőségű filmeket készítsen anélkül, hogy videószerkesztési tudással, vagy drága videoszerkesztő szoftverekkel rendelkezne. Úgy működik, hogy elemzi a tárolóban lévő videót és olyan képet választ, amely megfelel a felhasználó által beírt szövegnek. Egy adott jelenet leírását természetesen nyelv-feldolgozási (NLP) technikákkal és szemantikai szempontból elemezzük, hogy a szavakat megfelelően a felvételekhez társítsuk. Ezek után a videó optimalizálódik automatikus képvágásokkal és csereprogramokkal. A jeleneteket "kézzel" módosíthatjuk bizonyos kulcsszavak használatával a művelet lelassításához vagy a vágások számának megváltoztatásához.
­
Videó, amely bemutatja a program működését
A felvétel az esztétika szempontjából optimalizált. A program kiválasztja a legjobb felvételeket a kivágás, a felvétel stabilizálása és a megvilágítás minősége szempontjából. Minden felvételt besoroltak, a magasabb besorolással rendelkezőknek nagyobb esélyük van arra, hogy a végső filmbe kerüljenek. A felhasználó bármikor ellenőrizheti a létrehozott felvétel minőségét és neki tetszően javításokat végezhet.
A kutatók különféle videógyűjteményekkel tesztelték eszközüket tematikus szöveges dokumentumokkal kombinálva. A felhasználói kutatások eredményei azt mutatták, hogy a nem szakemberek gyorsabban képesek kiváló minőségű, szerkeszthető videókat készíteni ezen eszköz használatával, mint azok a szakemberek, akik a felvételek profi szerkesztéséhez szoftvert használnak.
Redundáns tápegység a TERRA eszközökhöz. A kiválasztott helyeken redundáns tápegységeket használnak a tápellátás megbízhatóságának biztosításához. Ez egy második, független energiaforrás biztosításából áll, amelyet akkor aktiválnak, amikor az elsődleges áramforrás meghibásodik.
A televíziós rendszer meghibásodása, bár az emberi élet vagy egészség szempontjából nem az egyik legfontosabb, komoly kellemetlenségekkel járhat. Az időszakos tápellátás meghibásodása jelentősen megnövelheti a rendszer karbantartási költségeit és a jelvesztés felhasználói elégedetlenséget okoz. A televíziós hálózatok legmagasabb színvonalának biztosítása érdekében a DIPOL kiváló minőségű UP413 12V/4.5A R82533 tápegységet kínál a TERRA moduláris készülékeinek.
Az UP413 R82533 tápegység 12 V feszültséget szolgáltat a televíziós jelek vételére és feldolgozására szolgáló eszközök számára: csatorna és szélessávú erősítők, fejállomások TERRA transzmodulátorokra alapozva és TERRA IPTV televíziós rendszer. Abban az esetben, ha két ilyen tápegységet használnak, egyiküknek a meghibásodása semmilyen módon nem befolyásolja a rendszer működését - az energiaforrás automatikusan és azonnal átkapcsol a másik tápegységre.
Biztonsági tanúsítványok hálózati CCTV-készülékekhez. Bármely megfigyelő rendszer, amelyhez kívülről hozzáférnek az interneten keresztül, kibernetikus kockázatnak van kitéve. Ez mind a stratégiai jelentőségű tárgyakra, mind az egyszerű telepítésekre vonatkozik. A hackerek online eszközöket támadnak meg. Kihasználják a biztonsági réseket, amelyek lehetővé teszik a magánélet megsértését (előnézeteket), vagy akár a hardvert is átveszik (és például támadásra használják). Az eszközök megfelelő védelme mellett az is fontos, hogy az aktuális biztonsági ismeretek alapján készüljenek. Ezt megerősíti a független tanúsító testületek által a berendezés gyártójának erre kiadott rájuk vonatkozó tanúsítványok.
A Hikvision termékek megfelelnek a biztonság és az adatvédelem területén a vezető szabványoknak, amelyek magukban foglalják:
 • ISO 270001,
 • ISO 9001: 2008,
 • CMMI 5. szint,
 • AICPA SOC,
 • A FIPS 140-2 az IP-kamerák és -felvevők adattitkosításáról - az Egyesült Államok kormányának kérésére kidolgozott szabvány.
Hikvision a FIRST (Incident Response and Security Teams) fórumának is tagja. Ez a legfontosabb szervezet, amely részt vesz a biztonsági események kezelésében és azok megelőzésének kidolgozásában. Ez közel 400, a kiberbiztonsági kérdésekkel foglalkozó vállalatból álló csoportból áll. A tagok nagyon szorosan együttműködnek, tudásanyagaikat folyamatosan kicserélik, figyelik a veszélyeket és olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek javítják az eszközök mindenkori biztonságát. A fenyegetésekkel és támadásokkal kapcsolatos információcsere kellően elősegíti a kiberbiztonsági fenyegetések hatékony és gyors reagálását.
A rendszámtáblák azonosítására szolgáló kamera beszerelése. A rendszámtábla felismerése és maximális hatékonysága érdekében egy kamerát, amely támogatja ezt a funkciót, például DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2,8 - 12 mm) K17893 vagy DS-2CD4A26FWD-IZS/P (8 - 32 mm) K17894 olyan módon kell telepíteni, hogy a mozgó autó rendszámát megfelelő módon rögzítsék. A felszerelési hely kiválasztása előtt mérlegelje az iránymutatásokat, amelyeknek be kell tartaniuk: a jármű elülső oldalának derékszöge, a kereten lévő rendszámtáblára eső pixelszám és a kamera felszerelési távolsága az érzékelési helyhez viszonyítva. A rendszámtábla azonosításához szánt Hikvision kamerák telepítésekor a következők az alapvető telepítési követelmények:
 • a rendszámtábla képének szélessége 130-300 pixel legyen (optimálisan: 150-200 pixel);
 • maximális függőleges látószög: 30°;
 • maximális vízszintes látószög: 30°;
 • a kép vízszintes élének és a lemez vízszintes élének (dőlés) közötti szögeltérése nem haladhatja meg a +/-5 fokot.
Rajz, amely szemlélteti a függőleges síkba történő felszerelést, ahol:
X - kamera beépítési magassága,
Y - távolság a beszerelési helytől a talaj észlelési helyétől,
Z - a kamera és az érzékelési hely közötti tényleges távolság.

Száloptika - egy- vagy kétszálas kapcsolat? A telepítő, az optikai átviteli eszközök választásával szembesülve, választhatja azokat, amelyek egy (WDM) vagy két (duplex) szálon működnek. A választás során általában két tényezőt vesznek figyelembe: a kábelben rendelkezésre álló szálak megléte és a megoldás ára. Közben még egy technikai szempontot is figyelembe kell venni - egy vagy két hullámhossz felhasználását.
A legegyszerűbb formában a WDM átvitel két különböző hullámhosszat használ egy szálban (jellemzően 1310 és 1550 nm, például az L11521 médiakonverter esetében). A duplex megoldásoknál mindkét rostban két szálat alkalmaznak és csak egy hullámhosszt (például 1310 nm) használnak. Mindegyik esetben a száloptikás átvitel jellemzője az a tény, hogy a különböző hullámhosszak alkalmazásánál a száloptikai szálak azokat különbözőképpen gyengíti. Ez vonatkozik a macrobending csillapításra is, vagyis a 2 mm átmérőjű ívek okozta csillapítások. Általában a rosthajlítások jelentősen magasabb hullámhosszon csillapítást okozhatnak.
Grafikon, amely a csillapítás függését mutatja a hullámhosszon a következő esetekben:
mikrobendek (kék), macrobendek 20 mm (piros) és 25 mm sugarú (zöld)
(Az adatok a Cabelcon cég vizsgálatából származnak)
A grafikon azt mutatja, hogy a véletlen szálirányú hajlítás különböző csillapításokat eredményezhet a különböző hullámhosszak esetén - például a 20 mm-es hajlítás valójában nem okoz jelentősen nagyobb csillapítást 1310 nm-es hullámhosszon, de az 1550 nm-es hullámhossznál a csillapítás ezen hajlítás esetén meghaladhatja a 2 dB-t. Összehasonlítva a szálnak a normál csillapításával ennek értéke már körülbelül 0,25 dB/km lehet, amely veszteség növekedése pedig már óriásinak tűnik.
Több HDMI adó egy hálózatban. Alapértelmezés szerint egy HDMI-IP-adó használható egy hálózatban. Ennek oka az a tény, hogy a gyártó ugyanazt a hálózati konfigurációt töltötte fel minden adóra. A felhasználó nem tudja megváltoztatni a HDMI-eszközök címét. Ezért két adó használatakor az IP-címek ütköznek, ami a hálózat helytelen működését eredményezheti.
HDMI to IP Converter: Signal HD (multicast)HDMI to IP Converter: Signal HD (multicast)HDMI to IP Converter: Signal HD (multicast)HDMI to IP Converter: Signal HD (multicast)
Két HDMI adó csatlakoztatási rajza
Ez a probléma megoldható menedzselhető switchek használatával és dedikált VLAN-ok létrehozásával. A fenti példában a felhasználó négy képmegjelenítési forgatókönyvet hozhat létre a switchek paramétereinek megváltoztatásával. A telepítés előfeltétele azonban az, hogy csatlakoztassa a távadó #1 a switch 1. porthoz, az adó #2 a switch 2. porthoz, a vevő #1 a switch 11. portjához és a vevő #2 a switch 12. portjához.
Variant #1 Variant #2 Variant #3 Variant #4
Port 1 VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
Port 2 VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
Port 11 VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
Port 12 VID: 11
PVID: 11
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 11
PVID: 11
Új termékek a DIPOL-nál
Vezeték nélküli mozgásérzékelő (PIR): Pyronix KX12DQ-WE
Vezeték nélküli mozgásérzékelő (PIR): Pyronix KX12DQ-WEG01415 egy vezeték nélküli passzív mozgásérzékelő négyszeres piroelektromos elemmel. Az olyan fejlett funkciók, mint a digitális hőmérséklet-kompenzáció, az automatikus érzékenység-beállítás és a Blue Wave technológia, alkalmassá teszik azt mind a kereskedelmi, mind a lakóépületekben történő használatra. A hermetikus optikai rendszer garantálja, hogy a piroelektromos érzékelő védve legyen a rovaroktól, a légáramlástól és a házon belüli alkatrészekből visszavert fénytől.
Gigabit Switch: Mercusys MS105G (5xGE)
Gigabit Switch: Mercusys MS105G (5xGE)N29941 5-portos gigabites switchet széles körben használják kisebb számítógépes hálózatokban. Az Auto MDI / MDIX funkció lehetővé teszi a telepítő számára, hogy ne aggódjon az "egyszerű" vagy a "keresztirányú" kábelek miatt.
HD-TVI TURBO HD 4.0 dom kamera: Hikvision DS-2CE71D8T-PIRL (1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR 20m-ig, PIR)
HD-TVI TURBO HD 4.0 dom kamera: Hikvision DS-2CE71D8T-PIRLM75398 egy HD-TVI DVR-ken alapuló CCTV rendszerekhez tervezett kamera, amely kiváló minőségű 1080p képet eredményez. Magas érzékenységével (0,005 lx) és beépített IR megvilágítóval, akár 20 m hatótávolsággal (EXIR 2.0 technológia), a kamera kiváló minőségű felvételeket és kiváló paramétereket biztosít gyenge fényviszonyok között is.
Érdemes elolvasni
Kamerajelek SMATV rendszerekben. A számítógépek, lejátszók vagy megfigyelő kamerák által generált A/V jeleknek a földi TV rendszerekben használt nagyfrekvenciás RF jelekké konvertálásához modulátor szükséges. Az eszköz egy vagy több A / V bemenettel (RCA, HDMI stb., Típustól függően) és RF kimenettel (közismert néven "antenna" kimenet) van felszerelve, és lehetővé teszi audio és video lejátszást a kiválasztott csatornákon, minden a rendszerhez csatlakoztatott TV-vevőkészüléken. A vevő szempontjából a rendszerbe bevitt programot egy újabb földi televíziós csatornának tekinthetők...>>>bővebben
Az MI520P IP modulátor alkalmazási rajza - 2xDVB-T R81609
Írások, cikkek különböző témákról

Figyelem!
Változások jönnek a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételében – frekvenciacserékre kerül sor közel száz digitális telephelyen. Az Antenna Hungária 2020. február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon reggel 7:00 és este 19:00 óra között teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban. Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornái többségében új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség. (Forrás: Antenna Hungária Zrt.)

Az elmúlt időszakban megélénkült az érdeklődés az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet irányában. Mindez annak köszönhető, hogy a gyógyszergyártók nagyobb szigort vezettek be a termékeik tárolásával kapcsolatban és folyamatosan ellenőrzik azok tárolási körülményeit. Azoknál a vállalkozásoknál, ahol nincs megfelelő dokumentáció hitelt érdemlően a tárolt vakcinákra, gyógyszerekre, oltóanyagokra visszamenőleges hatállyal, azoknál előfordulhat, hogy adott esetben nem veszik vissza a gyártók a termékeket. Az nem elegendő manapság csupán, hogy egy üveges hőmérő legyen betéve a hűtőszekrénybe, amelyet időnként leolvasnak, majd felírják egy papírra, mert az nem biztosítja a rögzített, folyamatos hőmérséklet ellenőrzést és áramkimaradás esetén, különösen nyáron (hosszabb áramszünet esetén, rendelési időn kívül) a tárolt gyógyszerek, vakcinák tönkremenetelét okozhatja. Az Efento szett ezt a problémát orvosolja hitelesen, mivel folyamatosan rögzíti a mért hőmérsékleti értékeket és a beállított értékek eltérése, áramkimaradás esetén SMS értesítést küld az arra illetékes megjelölt személyeknek. Természetesen az Efento szett az élelmiszerek tárolásával kapcsolatosan, hasonlóképpen felhasználható, kisebb, nagyobb üzletekben is! – Gyakran feltett kérdések
Az előbbiekhez kapcsolódóan az NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő egyik legújabb változata is már beszerezhető.
Minden érzékelőhöz a szoftverek ingyenesen letölthetőek.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2019. november 4-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Terra A osztályú multiswitchek, 4 éves garancia.


CIB FOXPOST
© 2005 - 2020 Dipol Hungaria Kft. Minden jog fenntartva
Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.